Wat is eenheidsleer?
Eenheidsleer is de afkorting van de Universele Leer van Eenheid. Deze leer is de Alomvattende kosmische wijsheid die in ieder mens aanwezig is. Het is een wijsheid die verstandelijk niet te bevatten is en toch weer wel. Eenheidsleer verbindt spiritualiteit en wetenschap en onderbouwt de theorie van Alles en Niets. Eenheidsleer is een multidimensionale beleving en laat de gradatie van Zijn, het onstoffelijke Zelf (de ziel) zien in het NU. Eenheidsleer is niet nieuw, maar bestaat al vanaf het begin van het Alomvertegenwoordigd Zijn. Dit besef van ‘Zijn’ wordt nu door veel mensen ervaren.

Waarvoor dient eenheidsleer?

Eenheidsleer laat ons inzien wie en wat we werkelijk Zijn. Het laat ons voorbij de illusie kijken waardoor we bewust worden van onze kosmische vermogens en dat we alle kosmische informatie kunnen ‘her-inneren’.

Wat is ‘her-inneren’?
‘Her-inneren’ is het systematisch omzetten (‘downloaden’) van de kosmische informatie vanuit het Hogere Zelf. Dit omzetten kan plaatsvinden door het nieuwe eenheidssysteem en zorgt ervoor dat twee verschillende werelden worden ervaren als één.

Met andere woorden, ‘her-inneren‘ is het universum in onszelf herontdekken, waardoor we leren begrijpen hoe de kosmische wetten werken. Hierdoor groeit tevens de bewustwording dat we allemaal verbonden en afkomstig zijn vanuit één en dezelfde bron. Leren ‘her-inneren’ versnelt en beïnvloedt dus niet alleen de persoonlijke bewustwording, maar heeft gelijktijdig een positieve invloed op het collectieve geheel.