Iemand vroeg mij laatst hoe ik de toekomst zie… Waar moeten we naartoe? Waar liggen je wensen? Ik moest even nadenken, voelen wat deze vraag precies voor mij betekende. “Ga even zitten”: zei ik en vertelde hem in alle rust over mijn visie, vanuit het besef dat het oude denken afbrokkelt en het nieuwe daarin voor in de plaats ‘mag’ komen… Met het accent op ‘mag’ want dat is de basis van het Nieuwe Universele Tijdperk waarin we nu leven. Dus als zo’n vraag aan mij wordt gesteld dan weet ik het wel…
Wat dacht je van landelijke ‘alternatieve ziekenhuizen’, waar je alles bij elkaar hebt, van diverse therapeuten, onderwijsinstellingen, innovatie, voorlichting, yoga, meditatie, noem maar op… Laagdrempelig en voor iedereen. Niet gekoppeld aan inkomsten, maar gedragen vanuit Liefde voor alles wat leeft!

Alleen worden die geen ziekenhuizen meer genoemd maar het ‘Huizen van Welzijn’! Complexen, units waar we bewust kunnen worden van onszelf. Met een breed scala van aanbod met de intentie om vanuit het hart te leven. Niet zweverig maar doelgericht, gezond en bewust levend vanuit de essentie van onszelf. En zoals ik het zie komt er een tijd waarin we daadwerkelijk zulke complexen gaan tegenkomen… Enkel omdat wijzelf veranderen en ons bewustzijn wordt verlegd, oftewel van oud naar nieuw!
We leven momenteel in een nieuw tijdperk waarin we terugkeren naar onszelf. Daarvoor mogen we nu leren omdenken. Dat omdenken noem ik “vereenvoudigen”!!

Het leven is simpel, altijd Al zo geweest.. Alleen door ons denken hebben we een maatschappij gecreëerd die te complex is geworden en niet meer werkt. Het was leuk, interessant om te ontdekken hoe het níet moet, maar we gaan nu loslaten en een nieuwe manieren ontdekken om te kunnen leven in vrijheid met onszelf… Maar aangezien we momenteel in een tussenfase leven (het oude is er nog en het nieuwe mag groeien) zie ik in dat de eerste halte van vereenvoudigen mag plaatsvinden op het vlak van de gezondheidszorg… Niet dat de reguliere gezondheidzorg weg moet van mij, maar daarnaast ‘MAG’ het nieuwe er ook Zijn. Zo zie ik de toekomst…. En uiteraard met het besef dat we die zelf kunnen realiseren als we dat willen. Dat houdt in dat we ‘mogen’ verbinden, dat we het samen ‘mogen’ gaan doen… Dus neerzetten door te leren omdenken, vereenvoudigen.

Dus hoogsensitieve ‘lichtwerkers’ (of hoe we onszelf ook benoemen), we hoeven ‘de kar niet meer alleen te trekken’. We kunnen onze krachten bundelen en onze vleugels uitslaan om zo de pijlers te Zijn van een nieuwe maatschappij… Wat ik zie een toekomst waarin wijzelf de maatschappij gaan dragen in ons hart… Niet met de visie, van blik op oneindig en verstand op nul, nee, ik zie een toekomst waarin we beseffen en gaan realiseren dat we Een Zijn met alles wat leeft…
“Begrijp je wat ik bedoel”; vroeg ik hem? Hij was even stil, ontroerd, met een brok in z’n keel zei hij: “dat zou een mooie toekomst zijn” !
Stap voor stap in alle eenvoud slaan we onze vleugels uit en dragen wijzelf de maatschappij!

Zie jij het ook…?!
Elisabeth van Gelder